Jednoduchý recept

Koule ze srnčího masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 35803
Kategorie: Maso

Ingredience

15 g Cukr moučkový
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Pomeranče
1 ks Pórek
4 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
450 g Srnčí mleté maso
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 092kJ
7% Sacharidy 27 g
121% Tuky 91 g
12% Sodík 238 mg
50% Bílkoviny 28 g

Koule ze srnčího masa postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme srnčí mleté s posekaným pórkem, solí, pepřem, nastrouhanou mrkví a mletým muškátovým oříškem. Přidáme našlehaný bílek, aby se vše spojilo a rukama těsto propracujeme. Rozdělíme směs na 16 dílků, z kterých vytvarujeme koule.

2

V hrnci přivedeme k varu vodu, kuličky dáme do pařáku a dáme nad hladinu vroucí vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 10 minut.

3

Omyjeme a nakrájíme japonské pomeranče na plátky. Dáme je do pánve s cukrem, vodou a přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty. Vznikne nám omáčka.

4

V misce smícháme solamyl se sherry a směs přidáme do pánve, prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.

5

Masové koule necháme okapat a naservírujeme na talíře. Přelijeme je omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept