Bramborová kaše - lepenice se smaženými tvarůžky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše - lepenice se smaženými tvarůžky
Bramborová kaše - lepenice se smaženými tvarůžky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35806 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
150 g | Klobása Chorizo |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
8 ks | Tvarůžky olomoucké věnečky |
lepenice | |
---|---|
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
trojobal | |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 114,8mg |
Draslík | 905,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 324,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 177,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Brambory, Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Tvarůžky olomoucké věnečky, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše - lepenice se smaženými tvarůžky postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi na másle (2 lžíce) ji osmažíme dorůžova. Přidáme k ní pokrájené kysané zelí, ochutíme cukrem, čerstvě pomletým pepřem a promícháme. |
2 | Oloupané brambory omyjeme a pokrájíme na kostičky. Dáme je vařit s 1 litrem vody, přidáme sůl, kmín a vaříme 20 minut. Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku. |
3 | Klobásu pokrájíme na kolečka o síle asi 7 mm. Připravíme si trojobal: hladkou mouku, rozšlehané vajíčko a strouhanku. Mezi 2 kolečka olomouckých syrečků dáme kolečko klobásy, sepneme párátkem a obalíme v trojobalu. Takto připravíme všech 8 řízků z olomouckých tvarůžků. |
4 | V pánvi si rozpálíme olej a řízky z obou stran dozlatova osmažíme. Uvařené brambory scedíme, rozšťoucháme, přidáme 1 lžíci másla, horké mléko a vyšleháme bramborovou kaši. Pak do ní přimícháme cibuli se zelím - tak zvanou "lepenici". |
5 | Lepenici rozdělíme na talíře, ozdobíme pažitkou, přidáme řízky z olomouckých syrečků a podáváme. |