Srnčí na švestkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí na švestkách
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35812 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Brandy apricot |
6 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
500 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Švestky |
4 polévková lžíce | Víno portské |
1,5 dl | Vývar drůbeží |
1 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 138,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Pomerančová šťáva, Šalvěj čerstvá, Sůl, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy apricot, Olej olivový, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Srnčí kýta, Víno portské, Vývar drůbeží, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí na švestkách postup přípravy receptu:
1 | Pokrájíme srnčí kýtu na nudličky. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm nudličky dohněda. Poté vyndáme z pánve. |
2 | Do pánve přidáme rozpůlené vypeckované a pokrájené švestky, pokrájené jarní cibulky, šalvěj a povaříme 2 minuty. Přidáme do pánve Solamyl s pomerančovou šťávou, vývar, želé z červeného rybízu a portské víno a prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. |
3 | Přidáme do pánve srnčí nudličky, osolíme, opepříme, přilijeme brandy a prohřejeme. |
4 | Podáváme horké. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s bramborovou kaší.