Jednoduchý recept

Srnčí s česnekovými bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35813

Ingredience

900 g Brambory
2 polévková lžíce Brandy peach
1 ks Cibule červená
1,5 dl Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Jogurt bílý
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pasta česneková
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
800 g Srnčí maso
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno červené
100 g Švestky sušené
3 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 045kJ
15% Sacharidy 54 g
7% Tuky 5 g
21% Sodík 429 mg
94% Bílkoviny 53 g

Srnčí s česnekovými bramborami postup přípravy receptu:

1

Ze srnčího masa nakrájeného na plátky odkrojíme tučné části a po obou stranách osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a maso, dokud nezhnědne. Poté přilijeme víno a vývar, přidáme želé z červeného rybízu a vypeckované sušené švestky a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Přikryjeme pokličkou a podusíme 10 minut.

2

Do hrnce dáme oloupané a nakrájené brambory na kostičky a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut, brambory scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši. Vmícháme do ní česnekovou pastu, jogurt a petrželku. Osolíme, opepříme a promícháme. Udržujeme teplou.

3

Z pánve vyndáme maso a udržujeme teplé. V misce smícháme Solamyl s brandy a přidáme do pánve ke šťávě a tuku. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.

4

Podáváme srnčí s omáčkou z červeného rybízu a švestek a s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept