Srnčí s česnekovými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí s česnekovými bramborami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35813 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Brandy peach |
1 ks | Cibule červená |
1,5 dl | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pasta česneková |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
800 g | Srnčí maso |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
1,5 dl | Víno červené |
3 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 10,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,2mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Švestky sušené, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Cibule červená, Jogurt bílý, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl - bramborový škrob, Srnčí maso, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí s česnekovými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Ze srnčího masa nakrájeného na plátky odkrojíme tučné části a po obou stranách osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a maso, dokud nezhnědne. Poté přilijeme víno a vývar, přidáme želé z červeného rybízu a vypeckované sušené švestky a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Přikryjeme pokličkou a podusíme 10 minut. |
2 | Do hrnce dáme oloupané a nakrájené brambory na kostičky a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut, brambory scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši. Vmícháme do ní česnekovou pastu, jogurt a petrželku. Osolíme, opepříme a promícháme. Udržujeme teplou. |
3 | Z pánve vyndáme maso a udržujeme teplé. V misce smícháme Solamyl s brandy a přidáme do pánve ke šťávě a tuku. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. |
4 | Podáváme srnčí s omáčkou z červeného rybízu a švestek a s bramborovou kaší. |