S bažantími prsíčky lasagne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- S bažantími prsíčky lasagne
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35814 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Bažantí prsa |
16 ks | Bílá cibulka |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
450 g | Hrášek |
14 plátek | Lasagne |
60 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
75 g | Mozzarella |
8,5 dl | Omáčka bešamelová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
225 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
6 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 56,3mg |
Draslík | 408,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bažantí prsa, Bílá cibulka, Bylinky čerstvé - svazek, Lasagne, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mozzarella, Omáčka bešamelová, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
S bažantími prsíčky lasagne postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme slaninu. Povaříme ji 3 minuty, scedíme a necháme okapat. |
2 | Rozpustíme máslo ve velké pánvi a přidáme slaninu a pokrájené jarní cibulky. Smažíme 3 minuty. Vyndáme slaninu a cibuli z pánve a dáme stranou. Přidáme bažantí prsíčka pokrájená na nudličky a smažíme je 12 minut, dokud nezhnědnou. Poté je dáme do zapékací mísy. |
3 | Do pánve nasypeme mouku a osmahneme ji, přilijeme vývar. Směsí polijeme bažantní nudličky, přidáme bouquet garni a pečeme v předehřáté troubě 5 minut. Vyndáme bouquet garni a vyhodíme ho. Přidáme cibuli, slaninu a hrášek a zapékáme 10 minut v troubě. |
4 | Bažantí maso a slaninu dáme do mixéru a rozmixujeme. Snížíme teplotu trouby, vymažeme zapékací mísu máslem a v míse tvoříme vrstvy z lasagní, bažantí směsi a bešamelové omáčky. Poslední vrstvu tvoří bešamelová omáčka. Posypeme sýrem a zapékáme 30 minut. |
5 | Podáváme horké. |