Koroptev pečené s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptev pečené s pestem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35816 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
8 ks | Koroptev |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Pesto |
1 kávová lžička | Sůl |
115 g | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny Rigatoni |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 37,6mg |
Draslík | 38,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 226,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Limetková šťáva, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Koroptev, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptev pečené s pestem postup přípravy receptu:
1 | Koroptve rozložíme řezem nahoru do zapékací mísy. V misce smícháme dijonskou hořčici, máslo, třtinový cukr, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Směsí potřeme koroptve a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 15 minut. |
2 | Vytáhneme zapékací mísu z trouby, potřeme koroptve 3 lžícemi omáčky pesto, vrátíme do trouby a zapékáme 15 minut. Poté vytáhneme zapékací mísu, koroptve obrátíme, potřeme je zbylou směsí s hořčicí a zapékáme dalších 10 minut. |
3 | V mezičase dáme vařit hrnec s mírně osolenou vodou, přidáme do něj rigatoni a olivový olej a vaříme 10 minut. Scedíme je a přemístíme na servírovací mísu. Promícháme se zbývající omáčkou pesto a parmezánem. |
4 | Hotový pokrm podáváme s těstovinami a polijeme je vypečenou šťávou. |