Jednoduchý recept

Koroptev pečené s pestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35816
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
8 ks Koroptev
2 polévková lžíce Limetková šťáva
60 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Pesto
1 kávová lžička Sůl
115 g Sýr Parmezán
450 g Těstoviny Rigatoni
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

219% Kalorie 4,322 kcal
Kilojoule 18 083kJ
22% Sacharidy 80 g
95% Tuky 71 g
34% Sodík 673 mg
1266% Bílkoviny 712 g

Koroptev pečené s pestem postup přípravy receptu:

1

Koroptve rozložíme řezem nahoru do zapékací mísy. V misce smícháme dijonskou hořčici, máslo, třtinový cukr, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Směsí potřeme koroptve a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 15 minut.

2

Vytáhneme zapékací mísu z trouby, potřeme koroptve 3 lžícemi omáčky pesto, vrátíme do trouby a zapékáme 15 minut. Poté vytáhneme zapékací mísu, koroptve obrátíme, potřeme je zbylou směsí s hořčicí a zapékáme dalších 10 minut.

3

V mezičase dáme vařit hrnec s mírně osolenou vodou, přidáme do něj rigatoni a olivový olej a vaříme 10 minut. Scedíme je a přemístíme na servírovací mísu. Promícháme se zbývající omáčkou pesto a parmezánem.

4

Hotový pokrm podáváme s těstovinami a polijeme je vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept