Recept

Mořský okoun s olivovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 35819
Kategorie: Maso

Ingredience

4 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Kapary
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
8 plátek Okouník mořský
1 polévková lžíce Olej olivový
175 g Olivy zelené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Šalotka
450 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
3 dl Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 062kJ
34% Sacharidy 121 g
26% Tuky 19 g
58% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Mořský okoun s olivovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si olivovou omáčku - ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou šalotku a smažíme 4 minuty. Poté vmícháme nasekané vypeckované olivy, kapary a 3 minuty smažíme. Přilijeme do pánve balzámový ocet, rybí vývar a přivedeme k varu. Vaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Osolíme polovinou dávky soli, opepříme, vmícháme citronovou šťávu a sundáme pánev z ohně a udržujeme teplé.

2

Osolenou vodu ve velkém hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a olivový olej a vaříme zhruba 12 minut na skus.

3

V mezičase v předehřátém grilu opečeme rybí medailonky cca 4 minuty z každé strany.

4

Těstoviny scedíme a podáváme s grilovanými medailonky a olivovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept