Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 35822
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Klobása uzená
40 g Máslo jihočeské
200 g Maso bůček paprikový
2 dl Mléko plnotučné
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Špekáčky
1 hrst Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 006kJ
4% Sacharidy 14 g
23% Tuky 17 g
5% Sodík 100 mg
13% Bílkoviny 7 g

Velikonoční dobrůtka postup přípravy receptu:

1

Buřty, klobásu a bůček nakrájíme do mísy na středně velké kostky. Žemle nakrájíme na kostky, namočíme v mléku a přidáme je do mísy. Vejce rozklepneme a rozdělíme tak, že žloutky dáme do směsi a z bílku vyšleháme sníh, který přimícháme k ostatním surovinám v míse, kam ještě dáme nasekanou petrželovou nať a podle chuti osolíme, opepříme a pořádně promícháme.

2

Zapékací mísu hodně vymažeme máslem, posypeme strouhankou a vylijeme připravenou směs. Polijeme zbylým mlékem a v předehřáté troubě pomalu pečeme 40 minut.

Poznámka

Upečenou dobrůtku nakrájíme na menší, úhledné porce, podáváme studené se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept