Velikonoční dobrůtka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční dobrůtka
Velikonoční dobrůtka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35822 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Klobása uzená |
40 g | Máslo jihočeské |
200 g | Maso bůček paprikový |
2 dl | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Špekáčky |
1 hrst | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 83,5mg |
Draslík | 30,9mg |
Vláknina | 132,2mg |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 103,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Máslo jihočeské, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špekáčky, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční dobrůtka postup přípravy receptu:
1 | Buřty, klobásu a bůček nakrájíme do mísy na středně velké kostky. Žemle nakrájíme na kostky, namočíme v mléku a přidáme je do mísy. Vejce rozklepneme a rozdělíme tak, že žloutky dáme do směsi a z bílku vyšleháme sníh, který přimícháme k ostatním surovinám v míse, kam ještě dáme nasekanou petrželovou nať a podle chuti osolíme, opepříme a pořádně promícháme. |
2 | Zapékací mísu hodně vymažeme máslem, posypeme strouhankou a vylijeme připravenou směs. Polijeme zbylým mlékem a v předehřáté troubě pomalu pečeme 40 minut. |
Poznámka
Upečenou dobrůtku nakrájíme na menší, úhledné porce, podáváme studené se zeleninou.