Recept

Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3583

Ingredience

350 g Angrešt
85 g Cukr krupice
125 g Cukr třtinový
125 g Mandle mleté
50 g Mandle plátky
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 984kJ
12% Sacharidy 45 g
41% Tuky 31 g
0% Sodík 6 mg
12% Bílkoviny 7 g

Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme vychlazené máslo, přidáme mleté mandle, mouku a cukr, prsty vytvoříme drobenku.

2

Dvě třetiny opatrně natlačíme do pekáče s pečícím papírem. Posypeme čerstvým nebo mraženým angreštem, krupicovým cukrem a

3

zbytkem drobenky s mandlovými lupínky.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi hodinu, dokud koláč nezezlátne.

5

Posypeme krupicovým cukrem a necháme vychladnout. Krájíme a podáváme se zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept