Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3583 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
350 g | Angrešt |
85 g | Cukr krupice |
125 g | Cukr třtinový |
125 g | Mandle mleté |
50 g | Mandle plátky |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 183,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr krupice, Cukr třtinový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme vychlazené máslo, přidáme mleté mandle, mouku a cukr, prsty vytvoříme drobenku. |
2 | Dvě třetiny opatrně natlačíme do pekáče s pečícím papírem. Posypeme čerstvým nebo mraženým angreštem, krupicovým cukrem a |
3 | zbytkem drobenky s mandlovými lupínky. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi hodinu, dokud koláč nezezlátne. |
5 | Posypeme krupicovým cukrem a necháme vychladnout. Krájíme a podáváme se zakysanou smetanou. |