Jednoduchý recept

Rybí kari na ananasech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 35837
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Ananas
1 kávová lžička Bazalka
2 ks Chilli paprička
2 ks Citronová tráva
2 kávová lžička Cukr třtinový
2 kávová lžička Galgan
6 ks Kafirové listy
2 polévková lžíce Kari pasta
1,3 dl Kokosové mléko
125 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
450 g Treska aljašská
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 313kJ
27% Sacharidy 98 g
12% Tuky 9 g
26% Sodík 521 mg
60% Bílkoviny 34 g

Rybí kari na ananasech postup přípravy receptu:

1

Po délce překrojíme ananasy, vyřízneme dužinu, pokrájíme ji na kostky a tvrdý střed vyhodíme.

2

Do hrnce dáme citronovou trávu, bazalku a galgan. Přidáme rybí maso pokrájené na kostky a dostatečné množství vody, aby je zakryla. Přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Přidáme oloupané krevety a minutu povaříme. Poté vyndáme z okořeněného vývaru a udržujeme teplé.

3

Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm minutu kari pastu. Přimícháme kokosové mléko, třtinový cukr, kafirové listy, rybí omáčku a chilli. Přidáme ananas a povaříme, aby se prohřál. Přidáme rybí maso a mícháme, aby se vše spojilo.

4

Okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept