Pstruh na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na červeném víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35840 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
6 ks | Hřebíček |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2,5 dl | Ocet vinný červený |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 kg | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
3 dl | Víno červené |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 181,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 210,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Hřebíček, Ocet vinný červený, Pstruh, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Vykucháme pstruhy, ale hlavy jim necháme. Ryby osušíme a vložíme do velkého pekáče. |
2 | V hrnci uvedeme do varu vinný ocet a přelijeme jím pstruhy. Necháme je 20 minut marinovat v lednici. |
3 | Do pánve dáme vodu, víno, pokrájenou mrkev, kůru z jednoho citronu, bobkové listy, pokrájenou cibuli, hřebíček, tymián, pepř, mořskou sůl a vše prohřejeme. |
4 | Ryby vyjmeme z marinády a necháme okapat. Poté ryby vložíme do velké pánve a přelijeme vinnou směsí, kterou jsme přivedli k varu. Směsi použijeme tolik, aby byly ryby do poloviny ponořené. Pánev přikryjeme pokličkou a ryby povaříme 15 minut. |
5 | Poté ryby z pánve vyndáme, necháme z nich okapat tekutinu a rozdělíme je na talíře. Udržujeme teplé. |
6 | Tekutinu vaříme v pánvi tak dlouho, až se většina vypaří a zůstane 6 lžic. V rendlíku rozehřejeme máslo a procedíme je do šťávy v pánvi. Pstruhy serírujeme přelité šťávou a posypané drobně posekanou petrželovou natí. |