Treska nasolená na celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska nasolená na celeru
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35844 |
Ingredience
3 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Estragon |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Oříšky piniové |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
4 ks | Šalotka |
250 g | Treska aljašská |
1,5 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 23,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Estragon, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Treska aljašská, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kapary mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska nasolená na celeru postup přípravy receptu:
1 | Pod studenou tekoucí vodou důkladně omyjeme nasolenou tresku, necháme okapat a odstraníme veškerou kůži a kosti. Vytřeme ji do sucha a pokrájíme na kusy. |
2 | Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájené šalotky a česnek, přidáme pokrájený celer a dvě minuty smažíme, přidáme vývar a pokrájená rajčata. Směs přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Přidáme rybu a vaříme, dokud nebude měkká. |
3 | V předehřátém grilu opražíme piniová semínka, aby byla do zlatova. Vmícháme do pánve kapary, estragon a piniová semínka a vše prohřejeme. |
4 | Podáváme horké. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s chlebem nebo bramborovou kaší.