Makrela marinovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela marinovaná
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35846 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Majoránka |
4 ks | Makrela obecná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 62,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Limetka, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela marinovaná postup přípravy receptu:
1 | Oškrábeme pod tekoucí vodou z makrel šupiny. Rozřízneme makrelám břicho po celé délce, vykucháme je a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Po obou stranách ryb uděláme 5 šikmých zářezů. Ryby dáme do nekovového mělkého talíře. |
2 | V misce smícháme olivový olej, majoránku, utřený česnek, šťávu a kůru z limetky, pepř a sůl. Ryby přelijeme touto směsí a necháme v lednici marinovat 30 minut. |
3 | Makrely pečeme v předehřátém grilu z každé strany 6 minut a občas je potřeme marinádou. |
4 | Podáváme horké. |