Recept

Pečené fazole v sýrové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35848

Ingredience

400 g Fazole červené sterilované
400 g Krájená rajčata s bazalkou
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
600 g Pórek
5 g Sůl
1 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé
SÝROVÁ OMÁČKA
300 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Sýr Čedar
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 180kJ
15% Sacharidy 56 g
32% Tuky 24 g
74% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Pečené fazole v sýrové omáčce postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájený pórek a mícháme několik minut, až změkne, ale nezhnědne. Pórek vyjmeme děrovanou lžící a dáme stranou.

2

Vložíme drcený česnek a nakrájené houby a smažíme je za občasného míchání 5 minut. Přidáme scezené fazole, nakrájená rajčata, rajský protlak, 3 lžíce petrželky a sůl a pepř podle chuti. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 20 minut.

3

Sýrová omáčka: na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme 2 minuty. Postupně přiléváme mléko. Vaříme mírným varem a mícháme do

4

zhoustnutí. Potom necháme omáčku vychladnout. Vmícháme vejce a sýr

5

a osolíme a opepříme podle chuti.

6

Směs s fazolemi dáme do zapékací mísy a navrch dáme pórek. Polijeme ho omáčkou a pečeme 30 minut v troubě na 190 °C dozlatova. Ozdobíme zbývající petrželkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept