Pečené fazole v sýrové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené fazole v sýrové omáčce
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35848 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
400 g | Fazole červené sterilované |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 g | Pórek |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
250 g | Žampiony čerstvé |
SÝROVÁ OMÁČKA | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
125 g | Sýr Čedar |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 110,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 500,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole červené sterilované, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Žampiony čerstvé, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené fazole v sýrové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájený pórek a mícháme několik minut, až změkne, ale nezhnědne. Pórek vyjmeme děrovanou lžící a dáme stranou. |
2 | Vložíme drcený česnek a nakrájené houby a smažíme je za občasného míchání 5 minut. Přidáme scezené fazole, nakrájená rajčata, rajský protlak, 3 lžíce petrželky a sůl a pepř podle chuti. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 20 minut. |
3 | Sýrová omáčka: na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme 2 minuty. Postupně přiléváme mléko. Vaříme mírným varem a mícháme do |
4 | zhoustnutí. Potom necháme omáčku vychladnout. Vmícháme vejce a sýr |
5 | a osolíme a opepříme podle chuti. |
6 | Směs s fazolemi dáme do zapékací mísy a navrch dáme pórek. Polijeme ho omáčkou a pečeme 30 minut v troubě na 190 °C dozlatova. Ozdobíme zbývající petrželkou a servírujeme. |