Nasolená smažená treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nasolená smažená treska
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35849 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1,5 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Treska aljašská |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 84,5mg |
Draslík | 499,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Olej rostlinný, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Fenykl sladký - hlíza, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nasolená smažená treska postup přípravy receptu:
1 | Mouku nasypeme do velké mísy, ve středu uděláme důlek a vlijeme do něj vejce. Přiléváme pomalu mléko a vymícháme hladké těsto, které necháme 10 minut stát. |
2 | Nasolenou tresku důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Odstraníme z ní veškerou kůži a kosti a rozmačkáme maso vidličkou. |
3 | Rozmačkané rybí maso dáme do mísy s nasekanou cibulí, chilli papričkou a fenyklem. Přidáme směs do těsta a promícháme. |
4 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej a lžící tvoříme z těsta středně velké placičky. Smažíme po obou stranách. Podáváme horké. |
Poznámka
Jako přílohu volíme bramborovou kaši.