Houbové škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové škvarky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3585 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citrony |
100 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
300 g | Sádlo syrové |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 77,1mg |
Draslík | 132,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sádlo škvařené, Sádlo syrové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové škvarky postup přípravy receptu:
1 | Syrové sádlo pokrájíme na kostičky, vložíme do hrnce a škvaříme do rozpuštění. |
2 | Na pánev dáme dvě lžíce sádla, pokrájené houby, sůl a dusíme pod pokličkou do poloměkka. |
3 | Vmícháme do vyškvařeného sádla, přidáme citrónovou šťávu, sůl a ještě 5-10 minut na plotně mícháme. |
4 | Nalijeme do čistých sklenic, skladujeme v chladu. |
5 | Podáváme s chlebem. |
Poznámka
Houby se nejlépe hodí:václavky, růžovky, bedly.