Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35850

Ingredience

30 g Droždí
2 dl Mléko acidofilní
500 g Mouka polohrubá
2 dl Olej slunečnicový
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 296kJ
27% Sacharidy 96 g
14% Tuky 11 g
20% Sodík 408 mg
36% Bílkoviny 20 g

Lokše se zelím postup přípravy receptu:

1

Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme zelí. Vyklepneme vejce, rozdrobíme droždí, osolíme a pomalu přilijeme mléko. Rukama zpracujeme středně husté těsto, aby nelepilo na ruce a bylo pěkně hladké. Potom z něho ukrajujeme větší kousky. Na vál nasypeme trochu mouky a vyválíme placky silné 1 cm. Na rozehřátém oleji je pečeme dočervena a dokřupava.

Poznámka

Lokše podáváme teplé, ale i studené k bramboračce, anebo samotné potřené máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept