Recept

Smažená treska v kořeněné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 35851
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
1 špetka Cukr moučkový
4 polévková lžíce Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Ocet rýžový
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
400 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
450 g Treska aljašská
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 605kJ
4% Sacharidy 15 g
32% Tuky 24 g
6% Sodík 120 mg
44% Bílkoviny 25 g

Smažená treska v kořeněné omáčce postup přípravy receptu:

1

Rybu pokrájíme na kostky a dáme stranou.

2

Do mísy prosejeme mouku, ve středu uděláme důlek, do něhož přidáme žloutek a podzemnicový olej. Postupně přiléváme mléko a vymícháme hladké těsto. Necháme stát 20 minut. Poté do těsta vmícháme našlehaný bílek.

3

Rozehřejeme olej v předehřátém woku, rybí kousky obalíme v těstě a postupně je smažíme z obou stran. Hotové kousky vyndáme a udržujeme teplé.

4

Z woku vylijeme olej až na 1 lžíci a vrátíme na plamen. Přidáme rozetřený česnek, chilli papričku, rajčatový protlak, mleté chilli, sójovou omáčku, rýžový vinný ocet, čínské rýžové víno, cukr a vodu a za stálého míchání povaříme 4 minuty. Poté vrátíme do woku usmažené kousky ryb a lehce zamícháme. Prohříváme 3 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept