Smažená treska v kořeněné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená treska v kořeněné omáčce
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35851 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Chilli paprička |
1 špetka | Cukr moučkový |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
400 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
450 g | Treska aljašská |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 103,0mg |
Draslík | 492,7mg |
Vláknina | 180,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cukr moučkový, Olej arašídový (podzemnicový), Olej rostlinný, Treska aljašská, Vejce slepičí, Víno rýžové čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená treska v kořeněné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Rybu pokrájíme na kostky a dáme stranou. |
2 | Do mísy prosejeme mouku, ve středu uděláme důlek, do něhož přidáme žloutek a podzemnicový olej. Postupně přiléváme mléko a vymícháme hladké těsto. Necháme stát 20 minut. Poté do těsta vmícháme našlehaný bílek. |
3 | Rozehřejeme olej v předehřátém woku, rybí kousky obalíme v těstě a postupně je smažíme z obou stran. Hotové kousky vyndáme a udržujeme teplé. |
4 | Z woku vylijeme olej až na 1 lžíci a vrátíme na plamen. Přidáme rozetřený česnek, chilli papričku, rajčatový protlak, mleté chilli, sójovou omáčku, rýžový vinný ocet, čínské rýžové víno, cukr a vodu a za stálého míchání povaříme 4 minuty. Poté vrátíme do woku usmažené kousky ryb a lehce zamícháme. Prohříváme 3 minuty. |