Recept

Ryba v šafránové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35854

Ingredience

0,5 ks Citrony
1 špetka Koření pěti vůní
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
750 g Treska skvrnitá
0,5 kávová lžička Tymián sušený
1 kávová lžička Tymián čerstvý
600 ml Voda pitná
2,5 dl Vývar rybí
1 kávová lžička Řeřicha
1 špetka Šafrán
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 969kJ
1% Sacharidy 4 g
9% Tuky 7 g
26% Sodík 529 mg
68% Bílkoviny 38 g

Ryba v šafránové omáčce postup přípravy receptu:

1

Plátky ryby zbavíme kůže a nakrájíme na 4 stejně velké porce. Osolíme, opepříme, okořeníme směsí pěti čínských koření. Plátky dáme na talíř, položíme do bambusového pařáku a na každý kus položíme snítku tymiánu.

2

Do woku postavíme nízkou kovovou trojnožku a nalijeme vodu až jejímu vrchnímu okraji. Vodu přivedeme k varu, postavíme na trojnožku bambusový pařák, zakryjeme víkem a na woku dáme pokličku. Vaříme na mírném plameni 20 minut, je-li třeba, přilijeme do woku trochu vody. Do horkého rybího vývaru vhodíme šafrán.

3

Jakmile je ryba měkká, vyndáme ji a udržujeme teplou. Vyprázdníme a vytřeme wok. Rozehřejeme v něm olej a dvě minuty na něm smažíme pokrájené žampiony. Přilijeme šafránový vývar, citronovou šťávu a kůru, tymián a uvedeme do varu. Přidáme nasekanou řeřichu a povaříme 2 minuty.

4

V misce smícháme solamyl se smetanou, přidáme trochu omáčky z woku, vše vylijeme nazpátek do woku a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Rybu podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept