Ryba v šafránové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba v šafránové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35854 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1 špetka | Koření pěti vůní |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Řeřicha |
1 špetka | Šafrán |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Treska skvrnitá |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
600 ml | Voda pitná |
2,5 dl | Vývar rybí |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 112,2mg |
Draslík | 766,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej slunečnicový, Řeřicha, Sůl, Treska skvrnitá, Tymián čerstvý, Tymián sušený, Voda pitná, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Pepř černý mletý, Šafrán, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba v šafránové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Plátky ryby zbavíme kůže a nakrájíme na 4 stejně velké porce. Osolíme, opepříme, okořeníme směsí pěti čínských koření. Plátky dáme na talíř, položíme do bambusového pařáku a na každý kus položíme snítku tymiánu. |
2 | Do woku postavíme nízkou kovovou trojnožku a nalijeme vodu až jejímu vrchnímu okraji. Vodu přivedeme k varu, postavíme na trojnožku bambusový pařák, zakryjeme víkem a na woku dáme pokličku. Vaříme na mírném plameni 20 minut, je-li třeba, přilijeme do woku trochu vody. Do horkého rybího vývaru vhodíme šafrán. |
3 | Jakmile je ryba měkká, vyndáme ji a udržujeme teplou. Vyprázdníme a vytřeme wok. Rozehřejeme v něm olej a dvě minuty na něm smažíme pokrájené žampiony. Přilijeme šafránový vývar, citronovou šťávu a kůru, tymián a uvedeme do varu. Přidáme nasekanou řeřichu a povaříme 2 minuty. |
4 | V misce smícháme solamyl se smetanou, přidáme trochu omáčky z woku, vše vylijeme nazpátek do woku a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Rybu podáváme přelité omáčkou. |