Losos na smetaně se sezamovými semínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na smetaně se sezamovými semínky
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35856 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
2 ks | Cuketa |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
750 g | Losos - filety |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sezam - semena |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
6 polévková lžíce | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 102,9mg |
Draslík | 776,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citrony, Cuketa, Kurkuma, Losos - filety, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos na smetaně se sezamovými semínky postup přípravy receptu:
1 | Plátky lososa zbavíme kůže a pokrájíme na proužky. Osušíme, osolíme a opepříme polovinou dávky, potřeme sójovou omáčkou a posypeme sezamovými semínky. |
2 | Dvě lžíce oleje rozehřejeme ve woku, přidáme kousky ryby a smažíme do zlatohněda za stálého míchání. Poté vyndáme maso z woku, necháme okapat a udržujeme teplé. Olej z woku vylijeme. Poté v něm rozehřejeme zbývající olej, přidáme pokrájené jarní cibulky s cuketou a smažíme 2 minuty. Přimícháme kurkumu, citronovou šťávu a kůru z jednoho citronu, zbylou sůl a pepř. Vlijeme vývar a přivedeme k varu. Minutu povaříme a vmícháme smetanu. |
3 | Na závěr přidáme rybí maso, opatrně ho vmícháme a prohřejeme. Podáváme horké. |