Bylinková zelenina s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková zelenina s fazolemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35858 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
130 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule sterilovaná |
60 g | Fazole bílé sterilované |
125 g | Fazole červené sterilované |
2 polévková lžíce | Hořčice |
400 g | Květák |
90 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
30 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
125 g | Rajčata |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 795,8mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule sterilovaná, Fazole bílé sterilované, Fazole červené sterilované, Květák, Ocet vinný, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková zelenina s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | V pekáči rozehřejeme máslo s nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Přidáme nakrájené brambory, očištěné mrkve, růžičky květáku, cibulky a česnek a mícháme 2 minuty. Vlijeme bílé víno, přivedeme k varu, přikryjeme a dusíme 10 minut. Přidáme zbývající zeleninu, přikryjeme a dusíme 3-4 minuty. Vmícháme ocet. Zvýšíme teplotu a dusíme 1 minutu, až omáčka zhoustne. Vmícháme hořčici a ozdobíme rozmarýnem. |