Losos vařený ve vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos vařený ve vývaru
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35859 |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer - nať |
0,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
1,3 dl | Jogurt krémový bílý natur |
4 plátek | Losos - filety |
1 ks | Mrkev kořen |
6 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 187,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Bobkový list, Cibule, Losos - filety, Pepř černý celý, Pomeranče, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Jogurt krémový bílý natur, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chilli omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Losos vařený ve vývaru postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce dáme pokrájenou cibuli, celer, mrkev, bobkový list, petrželku, pomerančovou kůru, pepř. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, poté přidáme porce ryby, přivedeme znovu k varu a povaříme 3 minuty. Přikryjeme pokličkou, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. |
2 | Nasekáme oloupané avokádo a dáme do mixéru s pomerančovou šťávou a kůrou a jogurtem. Rozmixujeme, osolíme, opepříme a přidáme paprikovou omáčku. Z vývaru vyndáme plátky lososa, zbavíme je kůže a otřeme dosucha. |
3 | Plátky lososa dáme na talíř a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme. |
Poznámka
Z pomeranče pokrájená kůra a šťáva.