Jednoduchý recept

Kuřecí prsa na liškách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3586

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Kuřecí prsa
2 hrst Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
50 ml Víno portské
100 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 712kJ
3% Sacharidy 10 g
29% Tuky 21 g
16% Sodík 313 mg
61% Bílkoviny 34 g

Kuřecí prsa na liškách postup přípravy receptu:

1

Na másle osmahneme pokrájenou cibuli a česnek na plátky.

2

Přidáme kuřecí prsa kůží dolů a opečeme je ze všech stran.

3

Osolíme, opepříme, přihodíme lišky a dusíme asi 3 minuty, potom přilijeme portské. Víno necháme odpařit, přidáme snítku tymiánu, zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu.

4

Vaříme 10 minut, přidáme smetanu smíchanou s moukou a ještě 10 minut vaříme. Dle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka

Podáváme s bramborovými noky, knedlíky nebo rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept