Nadívaný vařený snapper v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaný vařený snapper v páře
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35860 |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Badyán |
2 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
2 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Pomeranče |
60 g | Rýže dlouhozrnná |
1,4 kg | Snapper |
175 g | Špenát listový čerstvý |
1 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 129,5mg |
Draslík | 426,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej sezamový, Pomeranče, Špenát listový čerstvý, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Omáčka sojová světlá, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Snapper nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaný vařený snapper v páře postup přípravy receptu:
1 | Rybu opláchneme pod studenou tekoucí vodou zevnitř i zvenčí a usušíme. |
2 | Špenát blanšírujeme 40 vteřin, poté opláchneme ve studené vodě, necháme okapat, z listů vymačkáme co nejvíce vody. Vložíme ho do ohnivzdorného talíře a rybu na něj položíme. |
3 | V misce smícháme vařenou rýži, nasekané jarní cibulky, zázvor, sezamový olej, pomeranč nasekaný na dílky, badyán a sójovou omáčku. Břišní dutinu naplníme touto nádivkou a pořádně ji upěchujeme. |
4 | Talíř s rybou umístíme do pařáku, zakryjeme ho a 10 minut vaříme v páře. |
5 | Rybu podáváme ozdobenou plátky pomeranče a pokrájené jarní cibulkou. |
Poznámka
Rýže vařená. Snapper se občas prodává pod názvem chňapač.