Sýrový salát s chřestem a rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový salát s chřestem a rukolou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35861 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kg | Chřest bílý |
1 kostka | Cukr kostkový |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
250 g | Rajčata |
150 g | Rukola |
1 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 697,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Ocet vinný, Oříšky piniové, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Máslo čerstvé, Olej olivový, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový salát s chřestem a rukolou postup přípravy receptu:
1 | Piniové oříšky orestujeme na suché pánvi, chřest očistíme, nakrájíme na šikmé kousky a uvaříme ve vodě, osolené polovinou kávové lžičky soli, a ochucené kostkou cukru a lžičkou másla do měkka. Ocet smícháme s 5 lžícemi chřestového vývaru, s olivovým olejem a ochutíme zbylou solí a pepřem a tuto zálivku smícháme s ještě teplým uvařeným chřestem. Chřest v zálivce necháme 40 minut odpočívat. Rajčata nakrájíme na malé kousky, rukolu očistíme a nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme. Na závěr do chřestu s octovou zálivkou přimícháme nakrájenou rukolu s kousky rajčat a strouhaným parmezánem. Pokrm servírujeme studený. |
Poznámka
Podáváme s pečivem.