Recept

Dušené lišky na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35862
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

150 g Artyčoky sterilované
1 stroužek Česnek
120 g Cibule
20 g Houby sušené
200 g Lišky čerstvé
60 g Máslo čerstvé
100 g Paprika červená
3 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
2 polévková lžíce Víno červené
150 ml Voda pitná
300 ml Vývar zeleninový
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 205kJ
6% Sacharidy 22 g
26% Tuky 20 g
44% Sodík 873 mg
15% Bílkoviny 8 g

Dušené lišky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Namočíme sušené houby na 20 minut do horké vody. Cedník vyložíme ubrouskem a houby procedíme (nálev uschováme).

2

V hrnci rozehřejeme část másla, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a mícháme 3-5 minut, až změknou. Podle chuti okořeníme.

3

Vložíme zbývající máslo, sušené i čerstvé houby a červenou papriku. Dusíme a mícháme 5 minut. Okořeníme paprikou, přidáme artyčoky, vývar, červené víno, uschovanou vodu z hub, rajský protlak a smetanu. Mírně dusíme 10-15 minut, ochutnáme a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept