Dušené lišky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené lišky na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35862 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Artyčoky sterilované |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
20 g | Houby sušené |
200 g | Lišky čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Paprika červená |
3 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno červené |
150 ml | Voda pitná |
300 ml | Vývar zeleninový |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 34,4mg |
Draslík | 495,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Česnek, Cibule, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené lišky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Namočíme sušené houby na 20 minut do horké vody. Cedník vyložíme ubrouskem a houby procedíme (nálev uschováme). |
2 | V hrnci rozehřejeme část másla, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a mícháme 3-5 minut, až změknou. Podle chuti okořeníme. |
3 | Vložíme zbývající máslo, sušené i čerstvé houby a červenou papriku. Dusíme a mícháme 5 minut. Okořeníme paprikou, přidáme artyčoky, vývar, červené víno, uschovanou vodu z hub, rajský protlak a smetanu. Mírně dusíme 10-15 minut, ochutnáme a podáváme horké. |