Griliášové řezy s máslovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Griliášové řezy s máslovým krémem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35867 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
60 g | Cukr moučkový |
150 g | Džem rybízový |
50 g | Mandle |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Piškoty dětské |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na plech | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nádivka | |
150 g | Cukr moučkový |
120 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Rum |
Griliáš | |
100 g | Cukr krupice |
50 g | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 406,2mg |
Draslík | 194,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Rum, Cukr krupice, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Piškoty dětské, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Griliášové řezy s máslovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Máslo smícháme s cukrem, žloutky, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a třeme cca 25 minut. Poté přidáme utlučený griliáš, strouhané mandle, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a rozdrobené piškoty. |
2 | Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, nakrájíme na cca 5 cm široké řezy. Polovinu potřeme máslovým krémem, složíme na ně druhou polovinu těsta, řezy dokrájíme. Povrch potřeme rybízovým džemem, posypeme griliášem a pomocí kornoutku dozdobíme hubinkami z máslové nádivky. |
3 | Na nádivku utřeme do pěny máslo, přidáme cukr, rum, část nádivky odložíme na ozdobení, do zbytku vmícháme griliáš. |
4 | Griliáš: Na suché pánvi necháme zezlátnout cukr, vmícháme nasekané ořechy, nalijeme na mastný plech a odložíme do chladu. Poté utlučeme a prosejeme. |
Poznámka
Servírujeme studené.