Recept

Dvoubarevné řezy s rumovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35869
Kategorie: Řezy

Ingredience

Světlé těsto
1 špetka Citronová kůra
90 g Cukr moučkový
25 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Rum
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na plechy a slepení
100 g Marmeláda malinová
40 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
Tmavé těsto
50 g Čokoláda hořká
90 g Cukr krupice
50 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Ořechy vlašské
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Poleva
150 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Rum
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 845kJ
24% Sacharidy 88 g
41% Tuky 31 g
4% Sodík 88 mg
26% Bílkoviny 15 g

Dvoubarevné řezy s rumovou polevou postup přípravy receptu:

1

Světlé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté přidáme rum a třeme dalších 10 minut. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku a rozpuštěné, prochladlé máslo.

2

Těsto promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova, necháme vychladnout.

3

Na polevu utřeme v míse dohladka cukr s vroucí vodou a rumem dle potřeby.

4

Tmavé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky a třeme cca 20 minut do zhoustnutí, přidáme nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku. Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. V mírně vyhřáté troubě upečeme a necháme vychladnout.

5

Obě těsta nakrájíme na řezy, spojíme marmeládou, přelijeme rumovou polevou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept