Lososovo-avokádová terina se zázvorem a sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososovo-avokádová terina se zázvorem a sezamem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3587 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
10 ks | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Losos obecný |
4 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Losos obecný, Sezam - semena, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Lososovo-avokádová terina se zázvorem a sezamem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvou rybu zmrazíme a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo oloupeme, nakrájíme rovněž na plátky. |
2 | Formu vyložíme fólií, navrstvíme lososa, avokádo a znovu lososa a fólií zakryjeme. Nahoru položíme servírovací mísu, formu obrátíme a terinu vyklopíme. |
3 | Dozdobíme tence nakrájenou cibulkou, pokapeme citronovou šťávou a posypeme sezamovými semínky. |
4 | Na talíře přidáme zázvor nakrájený na tenké proužky a podáváme. |
Poznámka
Použijeme asi 5cm kousek zázvoru.