Recept

Kontrabáš s pohankou a uzeným

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35870

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Brambory
1 ks Cibule
4 ks Cibule lahůdková
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
400 g Pohanka loupaná
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová uzená plec
8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 888kJ
21% Sacharidy 77 g
41% Tuky 31 g
54% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 28 g

Kontrabáš s pohankou a uzeným postup přípravy receptu:

1

V 8 dl vody s celou očištěnou cibulí, bobkovým listem a novým kořením uvaříme uzené maso doměkka. Vaříme při mírné teplotě přibližně 3/4 hodiny.

2

Omyté brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Pohanku lámanku promyjeme v horké vodě a necháme v sítu odkapat.

3

Přibližně 15 minut před dovařením vyjmeme z vývaru koření a dáme vařit brambory. Když je maso měkké, vyjmeme je, přidáme do vody sůl podle chuti a místo masa dáme do vývaru pohanku. Hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme v teple pohanku 20 minut v horkém vývaru nabobtnat.

4

Očištěnou lahůdkovou zelenou cibulku nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném másle ji zpěníme.

5

Pohanku rozdělíme na talíře, navrch dáme porci uzeného masa, ozdobíme cibulkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept