Kontrabáš s pohankou a uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kontrabáš s pohankou a uzeným
Kontrabáš s pohankou a uzeným
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35870 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
4 ks | Cibule lahůdková |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Nové koření celé |
400 g | Pohanka loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová uzená plec |
8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 202,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Nové koření celé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Máslo čerstvé, Pohanka loupaná, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kontrabáš s pohankou a uzeným postup přípravy receptu:
1 | V 8 dl vody s celou očištěnou cibulí, bobkovým listem a novým kořením uvaříme uzené maso doměkka. Vaříme při mírné teplotě přibližně 3/4 hodiny. |
2 | Omyté brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Pohanku lámanku promyjeme v horké vodě a necháme v sítu odkapat. |
3 | Přibližně 15 minut před dovařením vyjmeme z vývaru koření a dáme vařit brambory. Když je maso měkké, vyjmeme je, přidáme do vody sůl podle chuti a místo masa dáme do vývaru pohanku. Hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme v teple pohanku 20 minut v horkém vývaru nabobtnat. |
4 | Očištěnou lahůdkovou zelenou cibulku nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném másle ji zpěníme. |
5 | Pohanku rozdělíme na talíře, navrch dáme porci uzeného masa, ozdobíme cibulkou a podáváme. |