Recept

Tvarohové koláčky s povidly

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 35873
Kategorie: Koláče

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
10 g Máslo jihočeské
2 dl Mléko plnotučné
500 g Mouka polohrubá
40 g Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej slunečnicový
100 g Povidla švestková
0 dl Rum
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Naplň
3 polévková lžíce Cukr moučkový
100 g Rozinky tmavé
250 g Tvaroh měkký

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 545kJ
18% Sacharidy 64 g
9% Tuky 7 g
8% Sodík 157 mg
25% Bílkoviny 14 g

Tvarohové koláčky s povidly postup přípravy receptu:

1

Do hrníčku nalijeme mléko, které zahřejeme na vlažné, dáme do něho droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do větší mísy vysypeme mouku, posypeme vanilkovým cukrem, kypřícím práškem, promícháme, rozklepneme 2 ks syrové vejce, vlijeme rum, přidáme 3 lžíce cukru, špetku soli, vlijeme kvásek, rozpuštěné máslo a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme středně tuhé a hladké nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout 30 minut.

2

Vál posypeme hladkou moukou a na něj vyndáme vykynuté těsto z mísy. Rukama prohněteme, rozválíme na přibližně 2 cm vysokou placku a kolečkovou formou, anebo skleničkou vykrajujeme kolečka. Na každé položíme tvaroh a pomocí prstů kolečko zabalíme. Poskládáme je na olejem vymazaný plech, uzavřenou částí dolů. Na každém kolečku uděláme důlek, do kterého položíme lžičku povidel.

3

Necháme ještě 10 minut vykynout na plechu, potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do horké trouby, kde je pečeme 30 minut.

4

Dozlatova upečené koláčky posypeme moučkovým cukrem.

5

Naplň: v misce utřeme tvaroh s cukrem, přidáme hrozinky, promícháme a plníme koláče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept