Tvarohové koláčky s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové koláčky s povidly
Tvarohové koláčky s povidly
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35873 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
30 g | Droždí |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
10 g | Máslo jihočeské |
2 dl | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej slunečnicový |
100 g | Povidla švestková |
0 dl | Rum |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Naplň | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
100 g | Rozinky tmavé |
250 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 75,6mg |
Draslík | 285,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 125,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Rum, Sůl, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo jihočeské, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Povidla švestková, Rozinky tmavé, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové koláčky s povidly postup přípravy receptu:
1 | Do hrníčku nalijeme mléko, které zahřejeme na vlažné, dáme do něho droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do větší mísy vysypeme mouku, posypeme vanilkovým cukrem, kypřícím práškem, promícháme, rozklepneme 2 ks syrové vejce, vlijeme rum, přidáme 3 lžíce cukru, špetku soli, vlijeme kvásek, rozpuštěné máslo a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme středně tuhé a hladké nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout 30 minut. |
2 | Vál posypeme hladkou moukou a na něj vyndáme vykynuté těsto z mísy. Rukama prohněteme, rozválíme na přibližně 2 cm vysokou placku a kolečkovou formou, anebo skleničkou vykrajujeme kolečka. Na každé položíme tvaroh a pomocí prstů kolečko zabalíme. Poskládáme je na olejem vymazaný plech, uzavřenou částí dolů. Na každém kolečku uděláme důlek, do kterého položíme lžičku povidel. |
3 | Necháme ještě 10 minut vykynout na plechu, potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do horké trouby, kde je pečeme 30 minut. |
4 | Dozlatova upečené koláčky posypeme moučkovým cukrem. |
5 | Naplň: v misce utřeme tvaroh s cukrem, přidáme hrozinky, promícháme a plníme koláče. |