Tuňák smažený se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák smažený se zeleninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35874 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr palmový |
175 g | Fazolové lusky zelené |
175 g | Kukuřice |
225 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
450 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 42,8mg |
Draslík | 512,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Olej kukuřičný, Omáčka rybí, Pomeranče, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Kukuřice, Mrkev kořen, Sherry brandy, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák smažený se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Na tenké tyčinky pokrájíme očištěnou mrkev, pokrájíme cibuli a podélně překrojíme klásky kukuřice. |
2 | Kukuřičný olej rozehřejeme v předehřátém woku. Přidáme mrkev, cibuli, klásky kukuřice, fazolky a smažíme 5 minut. |
3 | Pokrájíme tuňáka na tenké plátky. Plátky tuňáka přidáme do woku a smažíme je 3 minuty. |
4 | Smícháme v misce palmový cukr, rybí omáčku, pomerančovou šťávu a kůru, solamyl a sherry. Směsí přelijeme tuňáka a zeleninu a povaříme 2 minuty. |
5 | Podáváme horké. |
Poznámka
Z pomeranče použijeme nastrouhanou kůru a šťávu. Doporučujeme podávat s rýží nebo nudlemi.