Jarní salát se žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní salát se žampióny
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35875 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 g | Chřest sterilovaný |
1 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Paprika červená |
50 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
200 g | Těstoviny čtyřvaječné |
1 l | Voda pitná |
400 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 592,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest sterilovaný, Kmín drcený, Ocet vinný, Paprika červená, Sůl, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pórek, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní salát se žampióny postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme ocet, olej, sůl, drcený kmín a utřený česnek. Do směsi přimícháme sterilované žampióny, nakrájené na kousky. Žampióny ve směsi necháme uležet. Těstoviny uvaříme v 1 litru vody, zcedíme je a necháme vychladnout. Do studených těstovin vmícháme marinované žampióny, nasekaný pórek a kousky sterilovaného chřestu a lžičku papriky. Podáváme studené. |