Tvarohové omelety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové omelety
Tvarohové omelety
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35878 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
100 g | Povidla švestková |
50 g | Rozinky tmavé |
150 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 123,0mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 72,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Povidla švestková, Rozinky tmavé, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové omelety postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme tvaroh, mouku, hrozinky, mléko, vanilkový cukr, rozklepneme celé vejce a dobře promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, naběračkou naléváme na pánev řidší těstíčko, z kterého pečeme placky. Usmažené potřeme povidly, zavineme a pocukrujeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Omelety naskládáme na talíř, přidáme šlehačku sprej, přizdobíme jahodami, ale i jiným kompotovým ovocem.