Recept

Sytý salát s chřestem, jogurtem a vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35880
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Salát
500 g Chřest zelený
1 kostka Cukr kostkový
200 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,2 l Voda pitná
Zálivka
150 ml Jogurt bílý
1 špetka Pepř bílý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Šťáva citrónová
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 983kJ
4% Sacharidy 13 g
23% Tuky 17 g
15% Sodík 307 mg
16% Bílkoviny 9 g

Sytý salát s chřestem, jogurtem a vejci postup přípravy receptu:

1

Chřest uvaříme v 1 litru osolené vody s kostkou cukru a rozkrájíme ho. Vejce uvaříme natvrdo ve 200 ml vody a vychladlé je rozkrájíme. Rajčata rozkrájíme na kousky. Rajčata, chřest a kousky vajec smícháme, polijeme zálivkou, promícháme a necháme v lednici vychladit.

2

Zálivka: Jogurt smícháme se šlehačkou, citrónovou šťávou a

3

ochutíme pepřem a solí.

4

Podáváme vychlazené z lednice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept