Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35881
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Anglická slanina
1 ks Chilli paprička
400 g Chléb slunečnicový
2 ks Cibule červená
1,5 kávová lžička Cukr krupice
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 ks Kapie
200 g Klobása uzená
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Okurky
2 ks Paprikové lusky čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
80 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
150 g Vepřová kýta
250 g Vepřová panenka
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 158kJ
17% Sacharidy 60 g
51% Tuky 38 g
38% Sodík 769 mg
78% Bílkoviny 44 g

Pikantní masová směs postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu a svíčkovou (panenku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Slaninu a anglickou slaninu pokrájíme na proužky. Červenou cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Omyjeme papriky a malou chilli papričku. Rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky, chilli na tenké nudličky. Červenou sterilovanou kapií pokrájíme na proužky. Nakládané sladkokyselé okurky pokrájíme na plátky. Klobásu pokrájíme na kolečka.

2

V hlubší pánvi si rozpustíme sádlo se slaninou, když se začne smažit, dáme na ni pokrájené maso a maso prudce restujeme dozlatova (2-4 minuty).

3

Poté maso osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme klobásu, okurky, chilli, papriky, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut. Směs dochutíme cukrem, Worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí.

4

Mezitím si na másle zpěníme červenou cibuli.

5

Na talíře rozdělíme porce masové směsi se zeleninou, ozdobíme červenou cibulkou a podáváme se slunečnicovým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept