Chřest v holandské omáčce s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest v holandské omáčce s lososem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35884 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Brambory |
2500 g | Chřest zelený |
1 kostka | Cukr kostkový |
350 g | Losos uzený |
200 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
3 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 396,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Losos uzený, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest v holandské omáčce s lososem postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme škrabkou od hlaviček, výhonky chřestu svážeme do svazečků po 8 kouscích a uvaříme v 1 litru slané vody s kostkou cukru (dřevnaté spodní části odkrojíme a vyvaříme je spolu s chřestem). Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme je neloupané |
2 | v 1,5l osolené vody. Po uvaření brambory scedíme a těsně před podáváním je oloupeme. Holandskou omáčku připravíme našleháním žloutků s vínem a špetkou soli. Po rozšlehání mísu se žloutkovou směsí vložíme do vodní lázně na mírný plamen a vymícháme hmotu dohladka. Potom po lžičkách vmícháme rozpuštěné máslo a dochutíme pepřem, solí a trochou bílého vína. Uvařené chřestové svazečky na talířích rozvážeme a okolo chřestu rozložíme vařené brambory a plátky uzeného lososa. Vše polijeme holandskou omáčkou a ozdobíme sekanou petrželovou natí. Podáváme teplé. |