Dýně na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýně na kari
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35888 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Brambory |
120 g | Cibule |
500 g | Dýně |
1 kávová lžička | Kari koření |
30 g | Koriandr čerstvý |
15 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
100 g | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
100 g | Tuřín |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 875,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Dýně, Kari koření, Koriandr čerstvý, Petržel kořen, Sůl, Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýně na kari postup přípravy receptu:
1 | Na oleji a másle osmažíme nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, kari a vývar. Přikryjeme a za občasného míchání dusíme 20 minut. |
2 | Hotovou zeleninu zalijeme smetanou a pozvolna prohřejeme. |
3 | Když pokrm zhoustne, podle potřeby dokořeníme, ozdobíme koriandrem a podáváme. |