Recept

Pečené brambory s parmazánem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 35890

Ingredience

1 kg Brambory
350 g Celer bulvový
102 g Cibule
150 ml Mléko polotučné
60 g Máslo čerstvé
3 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
15 g Rozmarýn čerstvý
300 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Strouhanka
35 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
5 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 380kJ
13% Sacharidy 48 g
45% Tuky 33 g
40% Sodík 807 mg
39% Bílkoviny 22 g

Pečené brambory s parmazánem postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a mírně smažíme a mícháme 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě klademe vrstvu brambor na plátky, tence nakrájeného celeru a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory.

3

Promícháme smetanu, mléko, sýr ricotta, rozmarýnu, papriku a sůl a pepř podle chuti. Nalijeme na zeleninu.

4

Smícháme strouhanku se strouhaným parmezánem a pak směsí posypeme bramborovou vrstvu.

5

Zapečeme 90 minut v troubě rozehřáté na 180 °C, až brambory a celer změknou a povrch zezlátne.

6

Podáváme horké, posypané parmezánen a ozdobené snítkami rozmarýny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept