Pečené brambory s parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s parmazánem
Pečené brambory s parmazánem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35890 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
350 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
102 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
3 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 89,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 101,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory s parmazánem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a mírně smažíme a mícháme 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě klademe vrstvu brambor na plátky, tence nakrájeného celeru a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory. |
3 | Promícháme smetanu, mléko, sýr ricotta, rozmarýnu, papriku a sůl a pepř podle chuti. Nalijeme na zeleninu. |
4 | Smícháme strouhanku se strouhaným parmezánem a pak směsí posypeme bramborovou vrstvu. |
5 | Zapečeme 90 minut v troubě rozehřáté na 180 °C, až brambory a celer změknou a povrch zezlátne. |
6 | Podáváme horké, posypané parmezánen a ozdobené snítkami rozmarýny. |