Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35893

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
0,5 šálek Fazole červené
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1,5 kávová lžička Paprika červená
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř bílý
60 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
2,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
7 dl Voda pitná
250 g Zelí kysané
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 458kJ
14% Sacharidy 51 g
37% Tuky 28 g
35% Sodík 697 mg
62% Bílkoviny 35 g

Maškrta ze salaše postup přípravy receptu:

1

Barevné fazole namočíme den předem do studené vody (1/2 šálku fazolí + šálek vody).

2

Druhý den fazole dáme vařit s 2.5 dl vody a 0.5 lžičkou majoránky. Vaříme je přibližně 1-1.5 hodiny doměkka, podle druhu fazolí. Uvařené fazole scedíme.

3

Mezitím připravíme 4 vepřové kotlety bez kosti, které omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

4

V pánvi rozpálíme olej a kotlety zprudka restujeme z každé strany dozlatova.

5

Kotlety vyjmeme a na ten samý omastek primícháme červenou papriku s moukou a krátce ji osmažíme. Přilijeme vodu (2 dl) a promícháme. Do šťávy přidáme prolisovaný česnek, sůl podle chuti (asi 0.5 lžičky), kotlety vrátíme zpět a pod pokličkou dusíme přibližně 20 minut doměkka.

6

Oloupané a omyté brambory pokrájíme na čtvrtky, dáme do 1 litru vody s 1.5 lžičkou soli, kmínem, uvaříme doměkka a slijeme.

7

Cibuli očistíme a oloupeme. Slaninu pokrájíme na kostičky. V rendlíku na lžíci sádla usmažíme slaninu dozlatova, přidáme na ni kysané zelí, popřípadě ochutíme solí (0.5 lžičky), cukrem a bílým pepřem. Pod pokličkou dusíme za občasného promíchání deset minut a přimícháme uvařené fazole.

8

Na talíře dáme porce brambor, na brambory dáme přírodní kotlety, na ně položíme zelí s fazolemi a lžíci kysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept