Recept

Soluňské plněné brambory

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 35894

Ingredience

20 g Koriandr čerstvý
550 g Paprika červená
4 polévková lžíce Voda pitná
Náplň
120 g Cibule
4 polévková lžíce Olej olivový
60 g Oříšky piniové
3 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
250 g Rýže dlouhozrnná
5 g Sůl
450 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
90 g Čočka červená
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 525kJ
25% Sacharidy 89 g
28% Tuky 21 g
51% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 18 g

Soluňské plněné brambory postup přípravy receptu:

1

Odřízneme vršek paprik, odstraníme vnitřky a semena.

2

Náplň: Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek dozlatova. Vložíme nakrájené žampiony a podusíme 10 minut.

3

Přisypeme rýži a čočku a promícháme se základem. Přilijeme vývar a podle chuti okořeníme. Dusíme velmi mírně 15-20 minut, až je rýže i čočka měkká a tekutina se vydusila. Vmícháme piniové oříšky a petrželovou nať a ochutnáme.

4

Papriky naplníme a přiklopíme víčky. Naplněné papriky rozložíme do zapékací misky. Podlijeme je odměřeným množstvím vody, přikryjeme a podusíme 40 minut v troubě na 180 °C, až papriky změknou. Servírujeme ozdobené koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept